Tuesday, December 18, 2007

ENERGY ORANGE


Setelah lebih sebulan menanti (sepatutnya 2 minggu je) , akhirnya dapat jugak..tapi tak gembira sangat la....Banyak masalah betul agen Proton sekor ni...dari mula booking, sampai sekarang..adeee je problem..

Kronologi :

1) Mula-mula booking Gen.2 manual kaler hitam..dia konfiden ade stok

2) Tunggu 3 hari je Bank Rakyat call nak comfirm loan dan mintak surat pengesahan majikan (Bank Rakyat comfirm harga kete RM 43K++)

3) 3 hari lepas tu, abahsyasya call Bank Rakyat..loan dah lulus

4) Abahsyasya call si Frankie (agen)...tetiba dia kata Gen.2 manual takde stok!! pulak.....dia cadangkan angkat auto, dapat kete yg ade body kit harga RM 58K punya...

5) Abahsyasya setuju, tapi nak kaler hitam jugak..dia kata ade stok...

6) Abahsyasya kene buat surat plak ke Bank Rakyat utk tukar dari manual ke auto..

7) 2 hari lepas tu dia kata takde kaler hitam!!..abahsyasya dah hangin satu badan then terus gi kedai dia kat Jalan Klang Lama konon nak mintak deposit RM 500

8) Bincang punya bincang, dia setuju nak kasi diskaun RM 11k utk Gen. 2 kaler Oren...macam menarik, so abahsyasya setuju, then terus ikut dia pegi Bank Rakyat Sri Kembangan utk sain agreement...

9) Sampai sana, tiba2 abahsyasya kene isi borang Angkasa plak?? Laa..kene buat potongan gaji ke?? Si Frankie yg konon pandai ni tak bagitau awal2...terus cancel loan..

10) Abahsyasya call agen2 Proton lain nak tanya stok Gen.2 tahun 2006 manual ade ke tak?..mmg betul dah takde stok..

11) Alang2.....abahsyasya suruh jugak Frankie try bank2 lain, then dapat la Ambank...loan RM 47K++...

12) Abahsyasya sain agreement then Frankie kata kete bleh keluar dlm masa seminggu....

13) Dari seminggu ke seminggu last2 sebulan baru dapat!! Geram tul...

14) 17/12/2007, pegi ambik kereta dgn mamasyasya..sampai2 je dia tengah nak pasang no plat kete tu...

15) Check punya check...cat kat tepi ade skit cacat, besi kat depan boot tu macam ada karat2...tensen tul..dia suruh tinggalkan kete 2 hari utk touch-up...

16) Abahsyasya kata akan datang lain kali memandangkan kitorang datang naik teksi..dia kata ok, then abahsyasya dengan mamasyasya pun balikk....

17) Tengah2 drive..tetiba tekan horn tak bunyi!! arkhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

18) Esoknya abahsyasya kene pegi puchong (pusat servis) utk betulkan....

19) Tetiba Frankie call, dia janji nak buat touch-up kereta tu lepas Krismas, tapi.....kene tinggalkan kat bengkel 4 hari!!! Kepala hotak dia!!...

20) Abahsyasya maleh nak hantar kereta.....lagipun tak ketara sgt cacat tu sebab malas nak tengok muka Frankie tu lagi..tapi....kene jumpa dia jugak sebab nak amik cek RM 300++ baki duit deposit kete tu......


Nota : Jangan beli kereta kat Ozlee Sdn Bhd..jangan berurusan dengan agen kereta Proton Edar Frankie Tang

Monday, December 17, 2007

ARSENAL 1 - 0 CHELSEA

Berikut adalah komen abahsyasya di atas kemenangan tersebut...

video

McVALUE MEAL TERBARU!

Disebabkan hari ni, syasya takde (hantar umah TokCik), maka abahsyasya bolehlah dengan selesanya memasak utk makan tengah hari...biasanya kalau syasya ada susah skit..asyik nak "panjat" (dukung) je....

hasilnya...inilah dia McSuma-kasi-taruk

Nota : Syasya sampai hari ni masih tak pandai nak cakap dukung..asyik2 panjat..panjat...

Saturday, December 15, 2007

PLAY HOUSE SYASYA

Syasya baru baik demam, semput...seminggu asyik meragam je..ponek abahsyasya melayannya....cancel terus pegi Penang..
Disebabkan syasya dah sihat..abahsyasya menghadiahkan syasya....PLAY HOUSE!

Murah je....RM 29.90...

meninjau ke dalam Play House

minum susu di dalam Play House

main baaacakk dengan mamasyasya

landing time...

Tuesday, December 11, 2007

Kene Cucuk

Umo syasya dah setahun setengah...masa untuk kene cucuk..last kopek..lepas ni takde dah...

syasya tak tau lagi, kejap lagi nak kene cucuk...

mamasyasya mencari helah untuk melekakan syasya

..akhirnya kene cucuk..syasya tak nangis plak..

Monday, December 3, 2007

Gambar-gambar Percutian ke PD - part 2

uncle Nash & syasya naik Go Kart

abahsyasya race dgn tok Babah
(laju Go Kart ni..ingat lembab macam kat Genting)

abahsyasya & uncle Qiqish

memberi sokongan moral dari luar trek

tetiba syasya yang naik ke podium...

mandi time

berendam sampai kecut..sebaik tak semput

keponektan...

P/S: Lagi gambar PD kat blog mamasyasya

Gambar-gambar Percutian ke PD - part 1

Dalam perjalanan nak ke Eagle Ranch Resort, PD...
berhenti makan malam (somewhere in Teluk Kemang)

mamasyasya cakap, dia penah makan kat kedai ni 5 thn dulu
(Reunion Sek Sains Muar)..best sgt ke?

sedap la jugak...semua sekali RM 47.50 shj (isk!)

bersama uncle Qish, uncle Nash & untie Girl

kelihatan mamasyasya baru keluar dari kereta kuda (bilik)

berjalan kaki menuju cafe (sarapan pagi)

cafe....kak Seri (bibik mereka) sedang menyenduk makanan

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP