Thursday, November 5, 2009

Iman Celur...terbaik dari ladang!

Dalam perjalanan nak ke birthday party anak member mamasyasya (dah sampai pun masa tu..)

abahsyasya : eh! adakah mama nampak apa yg abah nampak?
mamasyasya : yee...nampak dengan begitu jelas..
syasya : nampak ape? Mekdonel ke?

Apakah yang kami nampak?

Apakah yang menarik sangat benda yang kami nampak itu?

Mengapakah dah 2 kali dah kami pergi ke tempat yang kami nampak itu..walaupun hujan, pegi jugak?

Mengapakah kami dah taknak pegi ke tempat yang biasa kami pergi setelah kami pergi ke tempat yang kami nampak itu?

Kenapa tulisan ni warna-warni.....?




Ni lah yang dimaksudkan....

gambar ni dicopy daripada imancelur.blogspot.com

selama ni nampak cina je yang jual steambot kat lori camni....
penah jugak terfikir, kenapa la takde melayu (atau org Islam) yang buat bisnes camni..

abahsyasya & mamasyasya memang penggemar steambot..
dulu masa duduk kat Semenyih, sanggup pi KL semata2 nak makan steambot kat tepi Ampang Park tu...

tapi kini tidak perlu bersusah-payah lagi...dah jumpa steambot yang best!
memang betul2 best! ada banyak pilihan, harga berpatutan...kuah dia je ada 4 jenis....rasa sekali mesti nak lagi...Lokasi..dekat2 dgn McD Bandar Tun Hussein On, Cheras...

tapi ada kekurangan skit...dia tak jual air sirap...nak makan steambot kene ada air sirap, baru feel...hehe..

2nd time pegi siap tapau air sirap ais dari rumah..




3 comments:

jellyna November 5, 2009 at 10:03 AM  

celup ke celur?

chuopa November 6, 2009 at 12:11 PM  

aku pun dah berapa kali teringin nak pekena steamboat tu. feveret giler. dulu slalu makan tepi lido. tapi belum berkesempatan lagi. kuah dia sedap ke?

abahsyasya November 7, 2009 at 1:00 AM  

comfirm sedap!
owner dia cina muslim..
memang stail cina punya steambot..
x caya tanya syasya....

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP